>Na Dijsselbloem

>Nu het rapport-Dijsselbloem op tafel ligt, duikelen alle belanghebbenden over elkaar heen in hun haast te beweren hoezeer dit rapport hun gelijk onderstreept. Over de AOb schreef ik al, de VO-Raad deed een duit in het zakje, en nu afgelopen zaterdag kon ook Ad Verbrugge zich niet onbetuigd laten. Zijn mening verwoordde hij in een uitgebreid stuk in de opiniebijlage van NRC Handelsblad.
Het stuk zelf bevat weinig nieuws, wat ook bijna niet kon omdat Dijsselbloem goed naar Ad en zijn clubgenoten geluisterd had. Verbazingwekkend was eerder dat Verbrugge daar zelfs probeert overheen te schreeuwen: Dijsselbloem en de zijnen hadden nóg niet goed genoeg geluisterd. Het is een Peter en de wolf-effect met een ‘twist’: de wolf is weliswaar verslagen, maar nu roep je dat er nog drie aankomen. Maar helaas, je kunt maar een paar keer moord en brand schreeuwen voordat mensen ophouden acht op je te slaan.
Het echt interessante stuk stond een paar pagina’s verder: een interview met Grahame Lock. Die komt, in humoristische maar intelligente formuleringen en bedrieglijk simpele redeneringen tot de conclusie dat het onzin is om de kwaliteit van het onderwijs te willen vaststellen. Een verademing. Maar waar had ik dat nou eerder gelezen?

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.