>Ruimte en inspraak

>Applaus alom bij het verschijnen van de definitieve Kwaliteitsagenda VO afgelopen zomer. Nog meer applaus toen de staatssecretaris daar vorige week 200 miljoen euro bij deed. Vrij te besteden, met wat suggesties voor goede doelen als rekenen en taal of de positie van leraren.
Voor dat laatste doorgebladerd naar pagina 27. Zinvolle woorden over de pedagogisch-didactisch en vakinhoudelijke kwaliteit van leraren. Die andere vijf SBL-competenties, ooit met veel bombarie geïntroduceerd, mogen we blijkbaar weer vergeten.
Helaas komt de staatssecretaris bij ‘meer invloed van leraren binnen de organisatie’ niet verder dan een goed functionerende medezeggenschap. Hm. Wat ‘goede medezeggenschap’ is, hangt af van de positie van waaruit je het bekijkt. De schoolleiding zal daar een andere mening over hebben dan het BON-lid.
In alle gevallen lijkt het me wenselijk dat de MR beknopt en zakelijk vergadert. Maar dat kan alleen als voorstellen van de schoolleiding het resultaat zijn van een professionele samenwerking met leraren in de lijn van de organisatie. Dus toch nog die vijfde competentie er ook nog maar eens bijnemen? En dan komt het met die medezeggenschap ook wel goed.

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.