>Nuance gezocht

>NRC Handelsblad bericht gisteren over kennelijk hoogoplopende ruzie in Amsterdam tussen een (verzelfstandigd) schoolbestuur en wethouder Lodewijk Asscher. Als ik het goed begrijp gaat het erom dat het bestuur een school wegens succes wil uitbreiden, terwijl de ouders van die school, en wethouder Asscher, die school het liefst kleinschalig houden. Asscher zegt voor de belangen van ouders te staan, maar hij vergeet dan de belangen van de ouders die hun kinderen nu niet naar die school kunnen sturen, terwijl ze dat wel zouden willen.
Bestuursleden zelf komen in het stuk in NRC niet aan het woord, evenmin de toezichthouders van die bestuursleden, laat staan de politici die destijds de bestuurlijke verzelfstandiging van het openbaar onderwijs hebben vormgegeven.
Zo is weer eens bevestigd dat het onderwijs een puinhoop is, besturen schurken zijn, en de enige oplossing zuiver kennisgericht staatsgeleid onderwijs is. Er is in ieder geval één iemand die, gezien berichten in diezelfde krant, graag dit programma als minister van Onderwijs zou uitvoeren, mocht hij hiervoor door premier Wilders gevraagd worden.
Soms zou je inderdaad willen dat alles nog was zoals vroeger.

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.