>Excellentie

>Breaking news: staatssecretaris Van Bijsterveldt trekt flink geld uit om leraren die dat willen de kans te geven te promoveren tijdens hun loopbaan! Nou ja, flink geld: 1,5 miljoen. En niet alle leraren natuurlijk, er is ruimte voor 10 (t-i-e-n) leraren per jaar. En ja, tijdens hun werk, maar dan twee dagen per week. Als je talentvol bent, moet dat genoeg zijn voor een excellent proefschrift. Want voor een zesje doen we het natuurlijk niet.

Als ik de staatssecretaris een tip mag geven: excellentie in lesgeven bereik je niet door te promoveren, maar vooral door heel goed als leraar opgeleid te worden. En voor je meer doctores voor de klas probeert te krijgen, is het een goed idee te beginnen met het op peil houden van het aantal academici. Daarvoor zijn best al wat goede initiatieven genomen, die ook nog wel een miljoentje of anderhalf kunnen gebruiken.

Maar goed. Het is verkiezingstijd. Volgende week in ‘CDA op stemmenjacht‘ : leraren die tijdens hun loopbaan promoveren stromen aan het einde van schaal LD automatisch door naar schaal LE!! (Maar dan alleen als het binnen vier jaar gelukt is).
         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.