>Kwaliteit, verbondenheid en diversiteit: Zeven vragen over essentiële ontwikkelingen in uw school

>Met een aantal collega’s ben ik al een tijd bezig met een boek, over verhalen, dialoog, kwaliteits- en identiteitsontwikkeling. Werktitel: “Onze school is een verhaal”. We naderen de eindfase: de meeste hoofdstukken zijn geschreven, en we gaan binnenkort om de tafel om over illustraties en vormgeving te praten.
Voor het laatste hoofdstuk zijn we op zoek naar inbreng van onze beoogde lezers: schoolleiders, leraren, bestuurders en andere geïnteresseerden in schoolontwikkeling. We willen hierin een aantal voorbeelden verwerken van de thema’s die we in de eerdere hoofdstukken hebben beschreven.

Om die reden hebben we per hoofdstuk één vraag geformuleerd, zeven in totaal. Iedere vraag raakt aan de essentie van een hoofdstuk. Hieronder geven we die zeven vragen.

We hopen in de eerste plaats dat u deze vragen inspirerend genoeg vindt, om zelf te gaan gebruiken. Voor uzelf, of met uw collega’s in de school. Als u bovendien hierop wilt reageren, graag! Dat kan via dit weblog, of via mail (hartgerw@gmail.com).

Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw reacties om. We plaatsen niet zomaar reacties in ons boek. We willen graag eerst daarover persoonlijk met u spreken, en plaatsen alleen geredigeerde reacties, nadat u daar zelf toestemming voor heeft gegeven.
Als u reageert voor 16 september, is de kans het grootst dat we uw reactie kunnen verwerken. Ook reacties die later komen, zijn natuurlijk van harte welkom!

  1. In welke ontwikkeling in uw school raken noodzaak en verlangen elkaar?
  2. Welke waarde van uw school zou u tot het laatst toe blijven verdedigen?
  3. Welke persoonlijke ontmoeting herinnert u zich, die voor u van waarde is geweest voor de ontwikkeling van de school?
  4. Kunt u iets vertellen over een ontmoeting rond een bepaalde inspiratiebron, die nu nog doorwerkt in gesprekken in de school?
  5. Waar is het spannend binnen de school om te leren leven met verschil?
  6. Welk moment in uw leiderschap* heeft nu nog impact in de organisatie?
  7. Welke verhalen in uw school wilt u voor de toekomst borgen?


* Dit is ook van toepassing op mensen die niet in een leidinggevende functie werken. Wij beschouwen ieder initiatief om anderen in beweging te krijgen in een organisatie, als een moment van leiderschap.

Hopelijk hebben deze vragen u geïnspireerd! Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

Als u op het envelopje klikt hieronder, kunt u dit bericht doorsturen naar anderen
         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.