Policy Governance Nieuwsbrief

In 2010 kreeg ik de kans de Policy Governance® Academy te volgen in Londen. John en Miriam Carver deelden een week lang hun kennis en ervaring met een groepje adviseurs en bestuurders uit de hele wereld. De hele wereld? Nou goed, vooral Nederlanders eigenlijk, die ooit, bijna allemaal door Jan Maas in aanraking gekomen waren met het gedachtegoed van John Carver.

De Nederlandse alumni van deze, en ook van eerdere edities van de Academy, hebben op initiatief van Helmie van Ravestein, nu een netwerk gevormd. Onze doelstelling is dat Nederlandse bestuurders, toezichthouders en mogelijk andere belanghebbenden hun wijze van besturen en leidinggeven kunnen verbeteren op basis van Policy Governance. Zelf probeer ik met principes van Policy Governance de verbinding te leggen tussen de wijze van besturen aan ‘de top’ in een onderwijsinstelling en de manier waarop leraren in teams samenwerken.

Er bestaan nogal wat mythes en vooroordelen over Policy Governance. Dat vinden we jammer, omdat we denken dat met de Policy Governance-aanpak veel van de onduidelijkheden die nu effectief bestuur en toezichthouden in de weg zitten, opgelost kunnen worden.

Een van de manieren waarop we het doel dichterbij willen brengen, is door middel van het uitbrengen van een nieuwsbrief. Hierin zullen we enkele keren per jaar berichten over artikelen, nieuws en aankondigingen van presentaties en workshops. De eerste nieuwsbrief komt binnenkort uit, onder andere met een Nederlandse samenvatting van een artikel dat ik samen met Harry Nijkamp schreef.

Heeft u belangstelling voor deze nieuwsbrief, stuur mij dan een mailtje met uw e-mailadres via deze site, dan ontvangt u de eerste editie in de eerste week van november.

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.