Een nieuwe werkkring

Dit was nu Ruud de Moor

Betekenisvolle verbindingen leggen, tussen bestuurders, leidinggevenden en leraren, dat is wat mij drijft. Vanaf 1 juni ga ik daar op een nieuwe manier mee aan de slag. Ik ben een eigen adviesbureau gestart, onder de naam De Professionele Dialoog.

Tegelijkertijd ga ik voor twee dagen per week aan de slag bij het nieuw in te stellen lectoraat Normatieve Professionalisering aan de Hogeschool Utrecht. Hier ga ik onder andere promovendi-onderzoek begeleiden. In dit onderzoek staat, net als in mijn advieswerk, de vraag centraal hoe je betekenisvolle werkrelaties in de school kunt creëren, en zinvolle ontwikkeling van alle betrokkenen kunt realiseren: leraren, leidinggevenden, en uiteraard van leerlingen.

Mijn dienstverband bij het Ruud de Moor Centrum was kort, misschien wel te kort. Door elkaar opvolgende bezuinigingen en reorganisaties heb ik daar niet het onderzoeksprogramma kunnen realiseren dat mij bij de start voor ogen stond. Toch kijk ik met voldoening terug op datgene wat ik in die tijd, samen met collega’s binnen en buiten de OU gerealiseerd heb. Het Ruud de Moor Centrum gaat verder als LOOK. Ik wens de collega’s alle succes bij het verder uitbouwen van de LOOK-benadering van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, zodat meer scholen ervan gaan profiteren.

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.