Vacatures voor ervaren onderzoekers-didactici met gevoel voor onderwijs

Dit studiejaar werk ik tijdelijk bij ILS-RU, de lerarenopleiding van de Radboud Universiteit, als adviseur onderzoeksbeleid. De afgelopen maanden hebben we besteed aan het aanscherpen van het bestaande onderzoeksplan. Met dat plan is er nu een kader om een aantal vacatures in te vullen.

Concreet zoekt ILS-RU drie onderzoekers/UD’s:
– een UD Betadidactiek
– een senioronderzoeker Moderne Vreemde Talendidactiek
– een UD Algemene Didactiek

De eerste twee vacatures zijn bedoeld om de senior-onderzoeksstaf aan te vullen. De afgelopen jaren zijn hier een aantal medewerkers vertrokken of gepensioneerd, die niet vervangen zijn. Die vervanging kan nu plaatsvinden.

De derde vacature is bedoeld om de lijn ‘persoonlijke professionele ontwikkeling’ (PPO) binnen het curriculum van de lerarenopleiding te versterken. Hierbij gaat het om het verbinden van praktijkonderzoek, met theorie over professionele (identiteits-) ontwikkeling en training en reflectie op persoonlijke ontwikkeling.

Deze lijn is een derde lijn, naast vakdidactiek en algemene didactiek, maar hij is nauw verbonden met vooral algemene didactiek. Het verschil is, dat bij algemene didactiek meer de inhoud, de wetenschappelijke kennis uitgangspunt is van het leren, en er bij PPO meer de persoonlijke ontwikkelingslijn van de studenten. Het ILS-RU wil de komende jaren de verbinding tussen persoonlijke professionele ontwikkeling en praktijkonderzoek sterker aanzetten. Op dit kruispunt van ontwikkelingen wordt iemand gezocht die een goed gefundeerde visie heeft op professionele ontwikkeling van docenten, en ervaring heeft met onderwijsvormen die daar congruent mee zijn.

Voor alle vacatures geldt, dat we op zoek zijn naar mensen die onderzoek van wetenschappelijk niveau verrichten, en tegelijk in staat zijn dit, in de uitvoering van de projecten, te verbinden met de schoolpraktijk. Meer informatie op de vacaturepagina’s van de Radboud Universiteit (zie de links hierboven). Geïnteresseerden kunnen voor informatie ook rechtstreeks contact met mij opnemen.

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.