Meso magazine en Meso focus worden De Nieuwe Meso

Sinds 1980 bestond Meso magazine als vakblad voor schoolleiders. In 1990 kwam daar Meso focus bij: de befaamde reeks rode katernen, waarin op sommige onderwerpen net wat dieper ingegaan kon worden, dan in een artikel in het magazine. Sinds een jaar of wat zat ik met veel plezier in de redactie van Meso magazine. ‘Zat’ want Meso–noch ‘magazine’ noch ‘focus’–bestaat niet meer. Ze zijn opgegaan in een nieuwe uitgave: De Nieuwe Meso, afgekort DNM.De reden voor deze verandering? Er zijn er meerdere. De belangrijkste is echter, dat wij als redactie al een paar jaar van mening waren dat de toekomst in digitaal en online publiceren ligt. De mogelijkheden daarvoor bij de vorige uitgever waren naar onze mening te beperkt. We denken dat we er daarom goed aan gedaan hebben, onderdak te zoeken bij Uitgeverij Kloosterhof Neer BV. Deze gespecialiseerde uitgeverij geeft via www.professioneelbegeleiden.nl al een aantal vakbladen uit, die qua stijl en aanpak goed bij ons passen.

En wat is dat dan, passen bij Meso? Nou ja, trouwe lezers kennen Meso een beetje. We zoeken artikelen (en schrijven die soms zelf) over waar leidinggevenden in het onderwijs dagelijks mee te maken hebben, maar dan wel met een beetje afstand. We zijn niet bang voor een beetje theorie, maar altijd in dienst van de toepassing in de praktijk. We vinden het niet erg om voor degelijk te worden versleten, maar hopen dat de relativerende knipoog af en toe ook opgemerkt wordt.

Op die weg blijven we gewoon voortgaan. Een belangrijke verandering is nog, dat we ons meer richten op leidinggevenden (van teamleider tot bestuurder) in het hele onderwijs. Niet langer exclusief voor vo en mbo dus, maar ook voor leidinggevenden in po en het hoger onderwijs willen we interessante stukken bieden. Onze mailbox staat altijd open voor goede stukken, dus ook uit die hoek zijn vanaf nu bijdragen welkom.

Kortom: een bredere doelgroep, een nieuwe uitgever, en een nadruk op digitaal. Om de overgang te markeren: wel met een nieuwe naam. De Nieuwe Meso dus. Het eerste nummer komt binnenkort (voor één keer nog) uit op papier, en wordt gratis verzonden naar iedereen die zich onder deze link daarvoor aanmeldt. We zijn erg benieuwd naar reacties en hopen hiermee ook voor de toekomst iedereen die wil lezen en schrijven over wat leidinggevenden in het onderwijs bezighoudt, een platform te bieden.

         

Een gedachte over “Meso magazine en Meso focus worden De Nieuwe Meso

  1. Uitstekend, die nieuwe Meso.
    Wel een suggestie voor verandering van de subtitel: vakblad voor onderwijsprofessionals.
    Door er prominent schoolleiders en – bestuurders neer te zetten, lijkt de inhoud alleen voor hen relevant. Niets is minder waar!!!!!!

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.