Inleiding Policy Governance

Cirkelschema PG algemeenOm de zoveel tijd begeleid ik een raad van toezicht bij een zelfevaluatie of een studiedag. Trouwe lezers van mijn blog weten inmiddels dat ik het Policy Governance-systeem daarbij voor mij een belangrijke inspiratiebron is. Het gebrek aan een goede Nederlandse inleiding op Policy Governance gaat steeds meer knellen. Om die reden heb ik een korte notitie gemaakt, waarin ik de belangrijkste uitgangspunten van het systeem toelicht. Het is maar een heel beknopte notitie geworden, die lang geen recht doet aan wat er allemaal over geschreven is. Toch hoop ik hiermee in een behoefte te voorzien. De notitie is hier te downloaden.

Notitie Inleiding Policy Governance

Ondertussen werk ik, samen met Helmie van Ravestein, ook aan een vertaling van een goed startersboek over Policy Governance, te weten Getting Started with Policy Governance van Caroline Oliver. Kleine obstakels zijn nog het verkrijgen van overeenstemming met de uitgever over de rechten, en het blokken van voldoende tijd in mijn agenda. Op deze site zal ik updates geven.

In de tussentijd is de website van de Internationale Policy Governance Association misschien een goede bron. En ik onderhoud op LinkedIn een discussiegroep over Policy Governance. Voertaal is Engels, maar bij voldoende belangstelling wil ik ook wel een Nederlandstalige subgroep beginnen.

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.