Uitnodiging boekpresentatie

(R) zijn als leider

Toegegeven, ik deed er wat lacherig over: een managementboek? Nóg een managementboek? Je moet wel lef hebben, als je denkt dat je aan de duizenden boeken over goed leidinggeven die er al zijn, nog iets toe te voegen hebt. Maar gaandeweg het schrijven van dit boek kreeg ik inderdaad het idee dat ik nog iets toe te voegen had. Ik miste, zoals ik in het voorwoord schrijf, een simpel boek dat de complexiteit van leidinggeven niet uit de weg gaat.
Nu is het boek af en iedereen is van harte welkom op de feestelijke bijeenkomst bij Boekhandel Roelants waar we het boek ten doop houden.
Het programma is simpel: mijn vriend en journalist Arjan Broers stelt mij een paar vragen over het boek, zodat iedereen een idee kan krijgen waar het over gaat en waarom ik het geschreven heb. Daarna drinken we er een borrel op.
Zaterdag 26 mei om 17:00u
boekpresentatie ‘(R) zijn als leider’
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ Nijmegen
024 322 1734
Het boek wordt uitgegeven bij Uitgeverij Kloosterhof.
Arjan schrijft zelf trouwens prachtige stukken en boeken waarin hij graag speelt met zin en betekenis. Neem anders even een kijkje op zijn site.
Als je meer wilt weten over de inhoud, op de achterflap schreef ik het volgende:
Met dit boek wil ik ideeën die je wellicht hebt over organisatie, leiderschap en samenwerken door elkaar schudden, en binnenstebuiten keren.
Zolang je over ‘de organisatie’ blijft praten, hou je het buiten jezelf. Zolang je samenwerken blijft zien als vooral iets dat je medewerkers moeten doen, hoef je niet na te denken over hoe samenwerking er bij jou zelf eigenlijk uitziet. Zolang je over leiderschap blijft praten, als een kenmerk dat je hebt, iets dat je bij wijze van spreken koopt met een opleiding of het aannemen van een functietitel, hoef je niet te kijken naar wat je nu zelf eigenlijk doet.
Mensen doen niet wat jij zegt, maar ze doen na wat jij je ze voordoet. Dus zul je moeten kijken naar hoe jij bent, in alle kleine contacten en ontmoetingen die je hebt. Niet in het algemeen, maar in het hier en nu. Niet omdat je dan succesvol wordt, maar omdat je dan van betekenis zult zijn.
         

Een gedachte over “Uitnodiging boekpresentatie

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.