Over mij

Ik ben Hartger Wassink. Mijn missie als adviseur is om bestuurders en toezichthouders inspiratie en voldoening te laten ervaren in hun werk, als rolmodellen van professioneel samenwerken-in-dialoog voor hun organisaties. Als zij geïnspireerd zijn om hun werk integer en effectief te doen, geeft dat professionals de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor het bouwen aan een duurzame, rechtvaardige en vreedzame samenleving. Ik doe mijn advieswerk bij maatschappelijke organisaties, met name in het onderwijs, maar ben ook actief in zorgorganisaties en woningbouwcorporaties.

Wat betreft opleiding ben ik organisatiepsycholoog. Sinds mijn promotie op een onderzoek naar leidinggeven in onderwijs ben ik actief op het grensvlak van onderzoek en advies. Betekenisvol onderwijsonderzoek is namelijk mijn andere interessegebied, waar ik mee bezig ben in mijn werk voor NIVOZ. Daar werk ik drie dagen per week, en de andere dagen besteed ik aan mijn eigen advieswerk.

Relatie en dialoog

De verbindende schakel tussen mijn interesses is de gedeelde professionaliteit van leraar, leidinggevende en bestuur. Elementen van die professionaliteit zijn het verantwoorden van keuzes (ook op basis van onderzoek), het creëren van ontmoetingen door dialoog en bovenal oog voor de menselijke relatie.

De kern van mijn werk is het simpele, directe gesprek tussen mensen, waarmee (opnieuw) verbinding kan ontstaan. Ik heb ervaren dat veel problemen ontstaan door een gebrek aan verbinding tussen mensen. Die verbinding kan alleen hersteld worden, wanneer mensen elkaar weer oprecht ontmoeten. Die simpele essentie is helaas vaak naar de achtergrond verdwenen. Waar dat gebeurd is, wil ik helpen de dialoog weer mogelijk te maken.

Geïnspireerd?

Als je hierdoor ook geïnspireerd bent, of wilt worden, kun je me volgen op de verschillende sociale media: Twitter, LinkedIn of Facebook. Je kunt je ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Ik deel graag mijn kennis en ervaringen met anderen, en leer ook graag van anderen, dus reacties zijn altijd welkom!
Mijn inspiratie ontleen ik aan het Policy Governance®-systeem. Ik ben lid van de internationale vereniging voor Policy Governance, de IPGA. Als je daar meer over wilt weten, kun je lid worden van de LinkedIn-groep voor Policy Governance-gebruikers (Engelstalig). Verder ben ik lid van het Platform Innovatie Toezicht.

Contact

Als je denkt dat ik jou of je organisatie ergens bij zou kunnen begeleiden, praat ik daar graag eens over door. Wat ik te bieden heb, is een zorgvuldige aanpak, waarbij ik uitga van de aanwezige kwaliteiten en drijfveren van de betrokkenen. Kernwoorden zijn dialoog en doelen, verhalen en grenzen, verbinding en verantwoording. Meer over deze aanpak lees je hier.

Je kunt me telefonisch bereiken op 06 1496 8156, of stuur een berichtje via onderstaand formulier.

         

2 gedachten over “Over mij

 1. Beste Hartger,

  Hierbij wil ik je danken voor de professionele dialoog die je hebt gefaciliteerd voor de Raad van Toezicht van OBS Spaarnesant.
  Ik vond het een zeer inspirerende sessie en een geweldige eerste aanzet voor een toezichtskader voor de dialoog tussen de bestuurder en de leden van de Raad van Toezicht.

  Ik kan je daarom van harte aanbevelen aan andere onderwijsbesturen in Nederland.
  Je bent een kundige gespreksleider met een grote hoeveelheid kennis van governance!

  Hartelijke groet,

  Didier Dohmen

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.