Over mij

Ik ben Hartger Wassink. Mijn missie is om leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders inspiratie en voldoening te laten ervaren in hun werk, als rolmodellen van professioneel samenwerken-in-dialoog voor hun organisaties. Als zij geïnspireerd zijn om hun werk integer en effectief te doen, geeft dat professionals de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor het bouwen aan een duurzame, rechtvaardige en vreedzame samenleving. Ik doe mijn advieswerk met name in het onderwijs, maar ben ook actief voor woningcorporaties, zorginstellingen en heel af en toe in de profitsector.

Wat betreft opleiding ben ik organisatiepsycholoog. Sinds mijn promotie op een onderzoek naar leidinggeven in onderwijs ben ik actief op het grensvlak van onderzoek en advies. Betekenisvol onderwijsonderzoek is namelijk mijn andere interessegebied. Aan dit onderzoek heb ik gewerkt voor verschillende instituten, zoals de OU, de HU en tot december 2018 stichting NIVOZ. Vanuit die achtergrond schrijf ik regelmatig stukjes en artikelen over onderwijs, en hoe we dat kunnen verbeteren.

Relatie en dialoog

De verbindende schakel tussen mijn interesses is de gedeelde professionaliteit van leraar, leidinggevende en bestuur. Elementen van die professionaliteit zijn het verantwoorden van keuzes (ook op basis van onderzoek), het creëren van ontmoetingen door dialoog en bovenal oog voor de menselijke relatie.

De kern van mijn werk is het simpele, directe gesprek tussen mensen, waarmee (opnieuw) verbinding kan ontstaan. Ik heb ervaren dat veel problemen ontstaan door een gebrek aan verbinding tussen mensen. Die verbinding kan alleen hersteld worden, wanneer mensen elkaar weer oprecht ontmoeten. Die simpele essentie is helaas vaak naar de achtergrond verdwenen. Waar dat gebeurd is, wil ik helpen de dialoog weer mogelijk te maken.

Geïnspireerd?

Als je hierdoor ook geïnspireerd bent, of wilt worden, kun je me volgen op  Twitter of LinkedIn. Je kunt je ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Ik deel graag mijn kennis en ervaringen met anderen, en leer ook graag van anderen, dus reacties zijn altijd welkom!
Mijn inspiratie ontleen ik aan het Policy Governance®-systeem. Ik ben lid van Govern for Impact, de internationale vereniging voor Policy Governance-geïnteresseerden (voorheen IPGA). Sinds 2014 zit ik in het bestuur, sinds 2017 als voorzitter. Als je daar meer over wilt weten, kun je lid worden van de LinkedIn-groep voor Policy Governance-gebruikers (Engelstalig). Verder ben ik lid van het Platform Innovatie Toezicht.

Contact

Als je denkt dat ik jou of je organisatie ergens bij zou kunnen begeleiden, praat ik daar graag eens over door. Wat ik te bieden heb, is een zorgvuldige aanpak, waarbij ik uitga van de aanwezige kwaliteiten en drijfveren van de betrokkenen. Kernwoorden zijn dialoog en doelen, verhalen en grenzen, verbinding en verantwoording. Meer over deze aanpak lees je hier.

Je kunt mij persoonlijk telefonisch bereiken op 06 1496 8156, via mail op post @ hartgerwassink.nl (even de spaties verwijderen) of stuur een berichtje via onderstaand formulier. Je krijgt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen een reactie.

Lees hier mijn klachtenregeling.

         

2 gedachten over “Over mij

 1. Beste Hartger,

  Hierbij wil ik je danken voor de professionele dialoog die je hebt gefaciliteerd voor de Raad van Toezicht van OBS Spaarnesant.
  Ik vond het een zeer inspirerende sessie en een geweldige eerste aanzet voor een toezichtskader voor de dialoog tussen de bestuurder en de leden van de Raad van Toezicht.

  Ik kan je daarom van harte aanbevelen aan andere onderwijsbesturen in Nederland.
  Je bent een kundige gespreksleider met een grote hoeveelheid kennis van governance!

  Hartelijke groet,

  Didier Dohmen

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.