Policy Governance

policy_governance_omslag_lrSinds ik in 2007 bekend raakte met het Policy Governance® gedachtegoed van John en Miriam Carver, verdiep ik me erin en ben het steeds meer gaan gebruiken.

Positieve reacties van besturen en raden van toezicht–en hun vraag om Nederlandstalige literatuur–verleidden me ertoe om, samen met Helmie van Ravestein, een Engelstalig boek over het systeem te vertalen. Dat boek is eind 2016 uitgekomen, onder de titel ‘Aan de slag met Policy Governance. Naar integer en doelgericht toezicht en bestuur.’

Het boek is te bestellen à €34,95 door mij een mailtje te sturen. Of kijk op de site van de Uitgeverij Mediawerf. Natuurlijk is het boek ook te bestellen bij iedere (internet)boekhandel in Nederland. Lees hier het het eerste hoofdstuk.

In 2010 volgde ik samen met enkele anderen de Policy Governance Academy in Londen. Met de Nederlandse alumni van deze training vormen we een netwerk dat onder andere een nieuwsbrief uitbrengt, via dit weblog.

Cirkelschema PG algemeenEen notitie die een inleiding geeft op het Policy Governance-systeem kan hieronder gedownload worden.

Notitie inleiding Policy Governance

Zie ook mijn blogposts met het trefwoord ‘Policy Governance

         

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.